Oaktuella betraktelser ryckta ur sin samtid

Tjugohundrasexton

Vad är ett år? blott ett omätbart ögonblick – sett med universums måttstock. Men likväl kanske 1/80 av ett normalt liv.

På något sätt tyckts åren staplas på varandra i ett allt mer accelererande tempo ju äldre man blir, samtidigt som de blir allt värdefullare då det förväntade antalet kvarvarande levnadsår minskar.

Viktiga.

Inte gjordes några riktigt stora genombrott förra året, inte blev det fredligare i världen, inte fick solenergin sitt stora genombrott, miljöförstöringen har inte hejdats och Facebook fortsätter att öka. Men små steg togs i rätt riktning: man kom överens i Paris, Tesla och andra effektiviserar solenergi och batterier, avtalet med Iran slöts, och kampen mot malaria och andra sjukdomar fortsatte.

Hopp.

Trots det har en grå filt av missmod och olust lagt sig över 2015. Sverige av alla länder (!) har övergivit sin moraliska kompass och flörtar med de krafter som lurar i Pandoras ask. Många verkar ha tappat sin inre kompass, ser inte att man hela tiden måste kämpa mot rötan, man kan inte ta något för givet.

Suck…

Nytt år – nya tag.

1 kommentar

  1. Stina

    Heja 2016 … Nytt år nya möjligheter!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 anakron.nu

Tema av Anders NorenUpp ↑